Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Prodávám na bazosi a zájemce byla údajně paní Klára Vašíčková z Bruntálu, tudíž z druhého konce republiky, než jsme my. Z toho důvodu si prý zaplatí veškeré výdaje spojené s odesláním zboží přes kurýra balíkovny. Chce po Vás adresu, jméno a telefon, poté Vám přijde do mailu QR kód, po jeho načtení se zobrazí u balíkovny údaje kupujícího a částka, která Vám má být zaslána na účet, už v tomto případě je zapotřebí si všimnout webové adresy, kterou rozhodně nemá balíkovna, po potvrzení Vás přesměruje na výběr Vaší banky, po vybrání banky musíte zadat své přihlašovací údaje do banky a požaduje to i Váš zůstatek na účtu.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Tomáš 6. 12. 2023

[email protected] - stále funguje, předevčírem mne kontaktovala kvůli koupi dětského zboží, Prý žije v Bruntále, je zdaleka, vše zaplatí, ať pošlu zboží přes Balíkovnu. Nejprve se mejlem optala "Dobrý den, jsou nějaké závady, o kterých jste mi neřekl?"


user picture
Pavel 10. 12. 2023

Totéž. Mě kontaktovala 8. 12. 2023 s tím, abych přeposlal zboží přes balíkovnu, byl jsem přesměrován na banku a aplikace chtěla bankovní údaje. Podezřelé bylo už to, že za staré elektro chtěla zaplatit poměrně vysokou částku a i některé jazykové obraty v e-mailech nebyly typicky české....


user picture
Silvestr 13. 12. 2023

Mě chce podvést zrovna teď. Takže pro zatím nejsem ,,okradený,, Vše podobné, zájem o zboží. Chce jméno, adresu a telefon. (vše je v inzerátu) Pak, že manžel zařídil balíkovnu, mám si naskenovat kód a ozve se kurýr kdy zboží vyzvedne. Naskenováním kódu potvrdím objednávku. A asi mi jako přijdou peníze. :-) Volal jsem místní Cliftony a nic, nezájem. K ničemu ještě nedošlo... (nejsem právník, ale zboží za 12.500 by mohl být pokus o trestňák, ne?) BACHA. Holčička má nový mail. (Z hlavy) klaravasickova22@gmail,com


user picture
Silvestr 13. 12. 2023

přidal/a email: [email protected]


user picture
Lucie 8. 01. 2024

Ano, stále funguje, v mém případě e-mail [email protected] Chtěla koupit cestovní postýlku.


user picture
Nikdo 4. 03. 2024

Ozvala se na můj inzerát na Faceboku z falešného profilu Klára Vašíčková s falešnými fotkami (https://www.facebook.com/profile.php?id=61554686008274) s tímto textem: Je to v cajku, ale mám jednu malou prosbu. Jsem teďka v Bruntále a nemůžu nikam jet z osobních důvodů. Bylo by možné zorganizovat dopravu přes DPD? Můj manžel by taky zaplatil pojistku na balík, aby se nic nestalo. Mohl/a byste mi prosím dát svoje jméno, adresu a tel? Můj manžel to všechno zařídí. Zaplatím to předem, dík.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.