Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Paní prodává na bazosi (katty), vinted (katty.mar) možná i někde jinde, především dětské zboží - kočárek Thule, dětskou sedačku, isofix, Lego, playstation. Chce samozřejmě zaslání a když jsme zkoušeli osobní odběr souhlasila, s tím, že máme poslat předem zálohu, protože má hodně zájemců, tak aby měla jistotu že přijedeme. Nakonec jsme se domluvili na zaslání na dobírku s tím že jsme poslali třetinovou zálohu. Zboží samozřejmě nezasláno a inzerát dál visel a troufám si říct vydělával ji další peníze. V telefoně přiznala, že nepošle, a že je s tím vpohodě. Ze začátku velmi příjemná v telefonu, nic nebylo problém, v pozadí hlasy dítěte. Pokud jste byli okradeni neváhejte mě kontaktovat
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Conf 22. 11. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Jiří Princz k bankovnímu účtu: 263493177/0600


user picture
Jana 22. 11. 2023

Také jsem byla okradena. Pod jménem Eva Bílková na Facebook Marketplace prodávala dětskou židličku s doplňky. Nechala si zaslat peníze, od té doby různě “mlží”. Nejdřív, že balíček už poslala, teď že tedy vrátí peníze, ale to stále oddaluje se slovy: večer, ráno, během dne… Budu podávat trestní oznámení, ale je mi jasné, že peníze už neuvidím.


user picture
Miriam 22. 11. 2023

Určitě hned zajděte a nečekejte, mě taky nejdřív slibovala, ale pak sprostě vynadala, že jsem založila toto téma, a že nic nepošle. Stačí že částka přesáhne 10 000 (což teda určitě) a je klasicky trestně stíháná


user picture
Andrea 22. 11. 2023

Také jsem byla podvedena. Také jsem koupila jídelní židličku za 2800. Chat se z ničeho nic ztratil, chtěla jsem dopředu po paní její údaje, ty mi dala (nejspíše falešné, ale zminim je tady - Andrea Urbancová, Školní 412/7 735 42, Těrlicko, tel.: 735 824 976. Volala jsem ji, v telefone zněla věrohodně, v pozadí šlo slyšet dítě. Říkala,že byla ve městě a na Vinted se hned podívá, že se jí taky stává,že vinted blbne. Židličku má v plánu zítra poslat, ale já už zjistila, že k tomu nedojde.


user picture
Sára 22. 11. 2023

Díky těmto komentářům jsem zjistila, že jsem jedna z dalších podvedených. + Jsem dnes byla informována číslem, že jde o možný podvod. Už to všechno do sebe zapadá. Zítra jdu tedy na policii podat trestní oznámení ale částka nepřesáhla 10 tisíc (platila jsem 9 677,-) Proto se ptám, zdali to máte také někdo v plánu ? Pokud nás bude víc, půjde o trestný čin a tak bychom mít alespoň nějakou šanci - doufám!


user picture
Andrea 22. 11. 2023

Paní se řeší údajně od října 2022. Jde o Terezu Horkelovou z Opavy. Je zde řešena pod Podvodem č.695.


user picture
T. 23. 11. 2023

Sáta určitě zajděte! Už jsou podána min 4 t.oznámení.


user picture
Tereza 23. 11. 2023

Jsem koukám další z mnoha, ale to ještě neví na koho narazil/a. Pokud peníze nevrátí zpět, tak nebudu to řešit pomoci policie ale jinou cestou. Už jsem si zjistil trvalou adresu a hodlám tuto osobu navštívit osobně s vymahačem.


user picture
Sára 23. 11. 2023

Oznámení jsem podala dnes ráno. Jsem ochotná udělat cokoli, abych ochránila ostatní, když náš debilni stát s tím není schopnej nic udělat. Včera jsem narazila ještě na další zajímavosti. Když vložíte toto č. účtu 109199375/5500 zde do vyhledávání, tak lze vidět kolik lidi a za jakou dobu podvedla a to nejsou všichni! (Na tohle číslo jsem měla údaje poslat jako první) Kez bych o této stránce věděla dřív 🙏😩


user picture
Karolína 24. 11. 2023

Tak já byla minulý týden podvedena s tímto číslem a číslem účtu… jen jiné jméno Tereza Lokajová, Marketplace fb. 4.917.-…. Je teda pravda, že jsem se nikdy nedovolala, číslo je nedostupné. Zítra jdu na policii.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.