Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
POPIS PODVODU
Facebook/Marketplace jménem Tim Bílý (Timothy Bílý) vyzaduje platbu za ruzne zbozi, nebo postovne za 600kc
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Pavel Ondrusz 5. 12. 2023

Byl jsem podveden stejným člověkem minulý týden - 25.11:2023. Jsem připraven se připojit ke trestnímu oznámení, případně jej sám podat. Pokud vás rovněž poškodil, případně potřebujete mou součinnost, neváhejte mne kontaktovat. Bude fajn, když si půjde odpočinout - hádám, že to nebude jeho první flastr.


user picture
Hynek 11. 12. 2023

Právě se mě snažil prodat nábytek z ikea, který na marketplace poptávám. Tlačí na okamžitou platbu a poslání peněz na účet 4189235003/5500. Fotky mi poslal stáhnuté z internetu.


user picture
Honza 27. 12. 2023

přidal/a číslo účtu: 670100-2224237022/6210


user picture
Honza 27. 12. 2023

Dneska mi tento podvodník napsal a nabídnul k prodeji deskovou hru Dominion za poloviční cenu. Chce poslat peníze hned na č.ú. 670100-2224237022/6210. Vystupuje celkem solidně.


user picture
Pavel Ondrusz 3. 01. 2024

Dnes jsem byl podat na PČR trestní oznámení. Od policejního komisaře jsem se dozvěděl, že už další čtyři taková běží a požádal mně, abych vás kontaktoval s prosbou. Pokud vám dotyčný způsobil škodu, prosím, přidejte se k nám ostatním a postarejme se, aby se řádění tohoto šmejda ukončilo. Je to pár minut a může to ochránit další lidi (plus třeba se jako bonus dočkáte navrácení peněz). Napište tedy prosím na email [email protected] email a uveďte v něm: - Popis trestného skutku - jak jste přišli do kontaktu, jak proběhla platba a veškeré relevantní info - Uveďte jaká škoda vam byla podvodným jednáním způsobena (viz platba, kterou jste provedli) - Přidejte kontakt na sebe (Jméno, Příjmení, Adresa, Telefon) - Do přílohy vložte mailu ideálně vložte: // potvrzení o platbě z internetového bankovnictví nebo scan poštovní poukázky // záznam komunikace s dotyčným (pokud šlo o komunikaci přes FB / messenger, lze snadno provést stažení veškerých dat do HTML) // případné informace o podvodníkovi (pokud jste nějaké zjistili) - internetový profil, mail či jiný kontakt V případě potřeby jsem tu pro vás a rád pomohu. Díky, že nejste lhostejní a pomáháte slapat křivákům na paty. Pavel


user picture
Admin 16. 01. 2024

přidal skutečné jméno majitele účtu: Jaroslav Adamec k bankovnímu účtu: 670100-2224237022/6210


user picture
Natálie 30. 01. 2024

Stejná zkušenost, 1000,-, poslal mi foto občanky, pravděpodobně tedy cizí… dnes jdu vše nahlásit na policii.


user picture
Jana 31. 01. 2024

Dobry den. Na mne zkusil svuj podvod dnes. Bylo to uz podruhe a podruhe neuspesne. Pocina si pokazde stejne. Verim, ze i pokus o podvod se pocita a tak bych se rada nejak pripojila k nekomu, kdo podal TO. Jen nevim jak a kam, kdyz se jedna pouze o pokus.


user picture
Pavel 31. 01. 2024

Jano, prosím napište o celé skutečnosti na email [email protected] email a uveďte v něm: - Popis trestného skutku - jak jste přišli do kontaktu, jak pokus o podvod proběhl a veškeré relevantní info - Uveďte jaká škoda by vam byla podvodným jednáním způsobena - Přidejte kontakt na sebe (Jméno, Příjmení, Adresa, Telefon) - Do přílohy vložte mailu ideálně vložte: záznam komunikace s dotyčným (pokud šlo o komunikaci přes FB / messenger, lze snadno provést stažení veškerých dat do HTML) // případné informace o podvodníkovi (pokud jste nějaké zjistili) - internetový profil, mail či jiný kontakt V případě potřeby jsem tu pro vás a rád pomohu. Díky, že nejste lhostejní a pomáháte slapat křivákům na paty. Pave

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.