Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Bohužel, jdu si sypat popel na hlavu. Vetšinou podvody dokážu poznat, ale tento ***** bohužel věděl co dělá, působil sympaticky a věrohodně. Reagoval jsem na inzerát na VW Golf 4 R32 za silně podezřelou cenu. První den jsem mu volal, prý mu už někdo posílal zálohu, ale zatím nedorazila. Když jsem říkal, že mu dám víc a přijedu hned, tak říkal že ne, že zálohu nechce rušit. Domluvili jsme se, že se ozvu druhý den a dáme si vědět, jestli zaloha opravdu dorazila. Při kontaktu druhý den (dnes), říkal že zálohu nemá a jestli chci, tak že bychom se domluvili na předání ve 14h, auto bychom přepsali a pokud ho chci mít 100% jisté, ať pošlu zálohu 5000Kč. Bohužel vzhledem k uvěřitelnosti celého jednání, rychlých reakcí a schopnosti odpovídat na dotazy jsem peníze poslal. Ještě mi potvrdil, že peníze dorazily a ať si nezapomenu vzít na přepis občanku... Samozřejmě následně nezvedal telefony, neodepisoval a domluvená prohlídka a přepis neproběhly. Peníze zpět i pod informací, že věc předám policii neposlal. Nyní již inzeruje mnohem více aut, které průběžně maže a přidává nové s ukradenými texty z jiných inzerátů. Inzeruje jíž také i elektroniku jako PS5 nebo Iphone. Vše za velmi nízké ceny. Vzhledem k množství věcí, které "prodává", přesvědčivosti a relativně vysokým penězům, které si nechává poslat apeluji na všechny, ať ho nahlásí na policii, lidí bude více. Jíž se zde jednou řešil pod jménem, které má na účtu (David Bilý), pod jinými údaji jsem ho nenašel. Každopádně i tam se jednalo o částky ve vyšších tisících. Já ho jdu nahlásit na policii v pátek, prosím o to i ostatní. P.S. má pravděpodobně i druhé číslo účtu.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jan Novák 20. 12. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: David Bílý k bankovnímu účtu: 2132003034/3030


user picture
Jan 14. 01. 2024

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPA-418417-1/PŘ-2023-001118 - Praha Řepy, 5000,-

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.