Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Patrik Podlezl (fakový účet na whatsup). Chtěl provést bezpečnou platbu na DPD, což je podvod - odkaz by po Vás chtěl zadat platební kartu se vším všudy.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Iveta 22. 11. 2021

Patrik Podlezl, Liberec, oháněl se garancí DPD a požadoval zadání č. platební karty pro stažení částky za zboží. Nezvedal telefon.


user picture
Petr Kopřiva 5. 12. 2021

Lidi opravdu bacha, tento hajzl se mi také ozval přes whatsup, že ode mne koupí autosedačku. Pak se samozřejmě začal vymlouvat, že je až z Liberce, ale zařídí přes kurýra DPD vše potřebné. Naštěstí mám tuhle stránku a našel jsem si tyto informace. Tak dávejte si bacha a nikomu z těchto šmejdů, nesdělujte vaše interní informace, piny, kódy ap. Měli by tyhle zmrdy zavřít a zabavit jim veškerý majetek.


user picture
Ladis 14. 12. 2021

Taktéž se mi tento šmejd ozval na inzerát přes Whatsup, že koupí ode mě autosedačku. Že zařídí kurýra DPD a přes něj provede platbu předem. A že se nemám ničeho bát, že je to bezpečné. Chtěl mi pak z karty ukrást nemalou částku. Naštěstí má banka jej má na černé listině a nic neodešlo. Když jsem ho na těchto stránkách odhalil, začal na mě chrlit azbukou sprosté nadávky a výhružky. Veškerá komunikace s ním předána Policii ČR.


user picture
Adam 15. 12. 2021

Rovněž se mi přes Watsup ozval Patrik Podlezl s tímto telefonem že ode mne koupí mnou inzerovanou autosedačku za 600. Že se mu rozbil mikrofon, může jen psát a že je z Liberce. Dohodli jsme se po watsupu že když mi přidá na zabalení, tak mu to pošlu, on že platbu provede přes PPL, a že mi pošle odkaz abych si mohl vyzvednout peníze a s PPL se domluvit jak jim zboží předám. Poslal mi odkaz "https://ppl-cz.dealpay.site/1701075269". Tam bylo info o té autosedačce, jeho telefon, jméno, adresa Švermova 39, Františkov, 460 10 Liberec, a tlačítko abych si vyzvedl peníze. Po kliknutí to chtělo číslo karty. Zadal jsem. A pak to chtělo abych zadal limit na kartě, což mi přišlo podivné. Zadal jsem tam cosi jako 80 tisíc. Točilo se kolečko a objevila se hláška že mám malý limit na kartě a že jej musím navýšit. Tak jsem mu napsal, co se mi stalo a že žádný limit rozhodně nenavýším. Komunikoval seriozně a uved, že toto se mu kdysi stalo také když něco prodával a poslal jiný způsob jak to na tom odkazu udělat. Zkusil jsem to znovu a zadal tam tentokrát nižší limit 5000, než jsem skutečně měl nastaven v reálu. A přišla mi na mobil notifikace do mé potvrzovací appky plateb, že mám potvrdit platbu ve výši 4970. To jsem rozhodně zamítl. Vše jsem mu napsal na watsup, ale on už neodpověděl. Obrátím se na policii.


user picture
Pavel 23. 12. 2021

Dobrý den, ano skutečně velký pozor. Stejný příběh, nové číslo 728 657 128.


user picture
sabina 19. 04. 2022

přidal/a telefonní číslo: 792384178


user picture
Sabina 19. 04. 2022

číslo 792384178 si ode mě chtělo koupit na bazoši hnízdečko pro miminko, prý je z Brna a chce to vše zařídit přes bazoš kurýra a že mi pošle odkaz na který mam kliknout a zadat tam číslo karty, že mi přijdou peníze ihned, naštěstí takovým věcem nevěřím a na odkaz jsem vubec neklikla a hned ho zablokovala ho, tak si dávejte pozor a nic nikam nikdy nezadávejte bud to osobně nebo přes dobírku a hlavně na žádný odkaz raději neklikat jsou to hnusný podvodníci !

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.