Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Na môj inzerát v skupine lodní modelařina kde som mal dopyt po doplnkoch k modelu lodi sa mi ozval vlastník účtu Tím Bílý s tím, že mnou požadované doplnky má. Ponúkol mi ich za 20€ platbou vopred cez PayPal tak som uskutočnil prevod. Neskôr mi napísal, že došlo k omylu, že zabudol prirátať 10€ ako poštovné, tieto peniaze som mu ešte posla. To, že mu peniaze prišli a že je všetko v poriadku mi aj sám potvrdil. Neskôr mi poslal spravú, že mi zásielku nepošle aby som mu poslal ešte 5,40€, keď som mu povedal, že nie, že včiel považadoval som uhradil mi napísal, že nech mu pošlem aspoň 5€ (to už som samozrejme) neurobil. Spolu aj s poplatkom ma pripravil o 34€. Na jeho paypal adrese dominovalo meno Vaclav Budin a email: [email protected]
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Jan 26. 01. 2024

Mrkněte na Číslo podvodu: 8226, na toto jméno je tam už TO. Můžete se přidat.


user picture
František 19. 02. 2024

Přidávám se k podvedenému. Můj příběh zní velmi podobně. Bohužel sem byl unesen dobrou cenou a rychlostí dodání. Ano, vím kde byly chyby, u dalších obchodů je již neopakuji. Můj příběh. Poptával sem na FB ve skupině Jablíčkáři-Bazar displej LCD na tablet iPad Air2. Jelikož se jedná o starší tablet, byla moje cena 500Kč. V obchodě se displej stále prodává za 3000kč. Ještě ten den, bylo to 13.2.2024 si mi ozval přes Messengera prodejce se jménem Tim Bílý. Jeho profil na FB nebudil moc důvěry, to jsem si ještě stihl prověřit, ale nezastavilo mne to! Tim Bílý mne oznámil jestli mám zájem o displej, že jeden má. Můj dotaz ať pošle fotku přešel. Ještě sem se ho ptal na detaily, jestli je to OEM, nebo opravený originál, říkal že je to OEM úplně nový. Souhlasil sem s prodejem aniž bych si ověřil, že displej skutečně má (ano moje chyba). Hned tedy že mi pošle číslo účtu, nebo PayPal. Preferoval PayPal, který také mám. Z mého pohledu to byla v tu chvíli bezpečnější varianta. PayPal znám. Nicméně pan Tim Bílý mi řikal, abych provedl platbu PayPal v režimu Přátelé a Rodina. Při platbě na mne vyskočila hláška, že na ni nelze uplatnit nárok ochrany kupujícího (moje chyba). Tim Bílý však argumentoval, že je to bez poplatku (ale jemu) a je to rychlé. Ted už bych to neudělal. Platba měla proběhnout na email [email protected]. Po zadání toho emailu na mne vyskočilo jméno Václav Budín, které je zde na podvodech hojně zmiňováno! Přišlo mi to sice divné, ale platbu sem autorizoval (moje chyba), což sám prodejce i potvrdil, že mu přišla. Bral sem obchod za uzavřený. Cena byla 600Kč. Nicméně cca po 3 hodinách, se na mne prodejce obrátil znovu, že chce poslat dalších 100kč, že si to rozmyslel a že se mu 600kč zdá málo. Chvíli sem si s nim dopisoval, že tahle se obchody nedělají a nebudí to důvěru. On když mu nepošlu 100kč obchod skončí a vrátí mi 600Kč. Na to sem řekl, že klidně! Jenže pak sem si to rozmyslel já, a spočítal si, že za cenu 700kč stejně displej nekoupím. A tak sem mu 100kč po nějakém čase poslal. Opět přes PayPal stejným způsobem. Po tomhle "spřátelení" mi začal vysvětlovat, že kamarád má Apple servis ikdyž jsem mu to moc nevěřil. Pak přišel s tím jestli ještě nechci ochranné sklo, že mi nechá za 300kč. Na to sem argumentoval, že si seženu levnější, že nechci. Tak prej mi poskytne dvě skla za 120kč a to sem opět zaplatil, aniž bych se přesvědčil, že vůbec nějaké má, ikdyž sem mu poslal dotaz na fotku, kterou opět přešel. Prostě s vidinou, že ušetřím, sem mu celkem naposílal 820Kč a ještě mu zatleskal! Poslední info od něj bylo, že vše zabalí do bublinkové folie a druhý den pošle. Samozřejmě od té doby je ticho. Komunikace s ním již není možná, na nic nereaguje. Podávám na něj trestní oznámení a jelikož se už o něm píše i zde, nebudu zřejmě sám. Ano vím, kde sem chyby udělal, příště se tak již nestane. Minimálně do doby ověření, že dotyčný věc skutečně má. To co pak přijde, bude vždy risk a doufání v čestné jednání protistrany.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.