Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
POPIS PODVODU
Dobrý den! Mám zájem o váš inzerát, je stále platný ? Dobrý den, vše v pořádku já chci koupit. Zaplatím a zajistím doručení pomocí kurýrní služby Balíkovna. ​Platba předem na účet, dnes Vám přijdou peníze na účet a kurýr Vás bude zítra kontaktovat, může přijít na Vaši adresu. Vše zaplatím a zaeviduji osobně. Dobře? ​Ale nemám čas přijet osobně, jsem ze Šumperka Potřebuji vaše telefonní číslo. Až zaplatím, přijde vám email od Balikovny, tam si vyberete, do které banky chcete peníze dostat, je to jednoduché. ​ ​Po obdržení peněz na bankovní účet vám zavolá kurýr. Takto nakupuji a prodávám už mnoho let. Dobře. ?
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:

Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Petra Oulehlová 4. 02. 2024

Také to zkusil , plateb.kartu jsem zablokovala.


user picture
Petra Oulehlová 4. 02. 2024

Jako svou adresu měl uvedeno Pražská 1038/3 787 01 Šumperk 1


user picture
Petra Oulehlová 4. 02. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Martin Gajdusek 5. 02. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Martin Gajdusek 5. 02. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Eva 6. 02. 2024

Naprosto totožný scénář z e-mailu [email protected]. Děkuji Petro za výstrahu.


user picture
Daniel 6. 02. 2024

[email protected]. Chtěl koupit telefon přes balikovnu, stejný scénář, ale zarazil jsem to v počátku, díky těmto informacím


user picture
Eliška chmelařová 6. 02. 2024

Taky zkusil e-mail: [email protected]


user picture
D 7. 02. 2024

[email protected] Dobrý den! Mám zájem o váš inzerát, je stále platný ? Dobrý den, děkuji za vaši odpověď. Je v pořádku když dnes obdržíte peníze na svůj bankovní účet, ale kurýr vám zavolá zítra a přijede na vaši adresu? Jsem z jiného města a nemohu osobně přijet k vám. Poslal jsem níže obrázek, jak to vše funguje, je to jednoduché. Vše zaregistruji a zaplatím osobně na stránce Balikovna. V pořádku? Potřebuji jen váš adresu. Poslal pdf printscreen- jak to funguje Balíkovna, přesně s instrukcemi jako ostatní. Peníze přes balíkovnu a, vyopnit účet atd.


user picture
Jan G. 12. 02. 2024

Dneska to zkoušel: Miroslav Horáček <[email protected]> Přílohy 17:34 (před 32 minutami) komu: mně Dobrý den, děkuji za odpověď. Je v pořádku když dnes obdržíte peníze na svůj bankovní účet, ale kurýr vám zavolá zítra a přijede na vaši adresu? Jsem z jiného města a nemohu osobně přijet k vám. ​ ​Poslal jsem níže obrázek, jak to vše funguje, je to jednoduché. Vše zaregistruji a zaplatím osobně na stránce Balikovna. V pořádku? Potřebuji jen váš adresu.


user picture
Pavel Brom 20. 02. 2024

Dobrý den, Včera zkoušel z adresy [email protected]. S pozdravem, P. Brom


user picture
Miroslav 26. 02. 2024

Dnes to zkoušel z adresy [email protected] a následně [email protected] . Znění mailu: --- > Dobrý den, děkuji za odpověď. Je v pořádku když dnes obdržíte peníze na svůj bankovní účet, ale kurýr vám zavolá zítra a přijede na vaši adresu? Jsem z jiného města a nemohu osobně přijet k vám. > Poslal jsem níže obrázek, jak to vše funguje, je to jednoduché. V pořádku? > > Vše zaregistruji a zaplatím osobně na stránce Balikovna. Potřebuji jen vaše jméno a adresu. --- V příloze byl soubor "jak-funguje- balikovna.pdf" ve kterém je obrázek (screenshot z telefonu) s texty: --- > Registrace > Kupující vyplní formulář se svými údaji, zaplatí celou částku za zboží a pevný poplatek za doručení. > > Potvrzení > Prodávající obdrží potvrzovací e-mail. V něm si vybere svou banku a potvrdí, poté obdrží peníze na svůj bankovní účet. Kurýr ho bude kontaktovat do 24 hodin. > > Odjezd > Odesilatel se s kurýrem dohodne na čase a místě doručení. Kurýr kontaktuje příjemce a dohodne s ním vhodný čas a datum vyzvednutí. ---


user picture
Miroslav 26. 02. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Miroslav 26. 02. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Eva 12. 03. 2024

Děkuji Vám, že jste založili tuto doménu. Díky vám jsem se vyhnula nepříjemnostem. Další email je: Roman Štěpánek [email protected] Poslal mi tentýž mail: "Dobrý den, děkuji za odpověď. Je v pořádku, když peníze dostanete na bankovní účet dnes, ale kkurýr vám zavolá zítra a může přijet na Vaši adresu? Jsem z jiného města a nemohu přijet osobně. Níže přikládám obrázek, jak to celé funguje, je to jednoduché. Dobře? Vše zaregistruji a zaplatím osobně na stránkách Balíkovny. Potřebuji jen vaše jméno a adresu."


user picture
Petr 15. 03. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Martin Slepička 18. 03. 2024

Zkusil to na mě. Když jsem mu odepsal, že zboží je k mání, tak mi poslal email v přesném znění, které je v popisu podvodu. Ještě jednou jsem mu odepsal na [email protected] a již mi to hlásilo, že email je nedoručitelný. Patrně založil jiný a nebo funguje na jiném z uvedených. Žádná škoda nevznikla.


user picture
Petr 27. 03. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Petr 30. 03. 2024

[email protected] aka Roman Sedláček.


user picture
Martin 1. 04. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Martin K. 1. 04. 2024

Dnes jsem obdrzel obdobnou reakci na muj inzerat z emailu [email protected]. 1. odpoved: "Dobrý den! Mám zájem o váš inzerát, je stále platný ? S pozdravem, Peter Pokorny [email protected]" 2. Odpoved: "Dobrý den. Je v pořádku, když peníze dostanete na účet dnes, ale kurýr vám zavolá zítra a vy mu řeknete, kdy může přijet na vaši adresu? Jsem z jiného kraje a nemohu přijet osobně. Níže přikládám obrázek, jak to celé funguje, platba přes služby Balíkovna na bankovní účet. Dobře? Potřebuji jen vaše telefonní číslo a adresu, abych vše zaregistroval." K odpovedi je prilozeny obrazek z radoby "balikovny", kde je popsane, jak tento proces funguje, samozrejme nic takoveho se na strankach balikovny najit neda.


user picture
Kamila 4. 04. 2024

Reakce z emailů [email protected] a [email protected] na inzerát: "Dobrý den! Je výrobek stále na prodej ? S pozdravem, Peter Pokorný." Následoval email: "Dobrý den. Je v pořádku, když peníze dostanete na účet dnes, ale kurýr vám zavolá zítra a vy mu řeknete, kdy může přijet na vaši adresu? Jsem z jiného kraje a nemohu přijet osobně. Níže přikládám obrázek, jak to celé funguje, platba přes služby Balíkovna na bankovní účet. Dobře? Potřebuji jen vaše telefonní číslo a adresu, abych vše zaregistroval." V příloze byl PDF soubor jak funguje celý proces přes stránky balikovny. Škoda nevznikla.


user picture
Lukas 6. 04. 2024

[email protected] 5. 4. 2024 15:49 (před 20 hodinami) Dobrý den. Je v pořádku, když peníze dostanete na účet dnes, ale kurýr vám zavolá zítra a vy mu řeknete, kdy může přijet na vaši adresu? Jsem z jiného kraje a nemohu přijet osobně. Níže přikládám obrázek, jak to celé funguje, platba přes služby Balíkovna na bankovní účet. Dobře? Potřebuji jen vaše telefonní číslo a adresu, abych vše zaregistroval.


user picture
Jana 7. 04. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Petr 8. 04. 2024

Odpovídá na inzeráty na bazos.cz nicméně formulováno podezřele již od počátku. Nikomu nesdělujte údaje, jsou to šmejdi. V mém případě se vydává za Romana Sedláčka. Do adresy přidává tečky (Gmail je ignoruje) [email protected]


user picture
hz 11. 04. 2024

8.4.2024 Roman Sedláček [email protected]


user picture
Hana Zatloukalová 11. 04. 2024

přidal číslo a místo hromadného trestního oznámení: 0 - Olomouc-email, 9386,-


user picture
Hana Zatloukalová 11. 04. 2024

přidal/a email: [email protected]


user picture
Lucie 18. 04. 2024

přidal/a variabilní symbol: použito jméno Ján Kašpar, email: [email protected]


user picture
Eva 21. 04. 2024

Nejdříve odesílá kontaktní mail s přidanou tečkou v mailu: [email protected] Dobrý den. Mám zájem o váš inzerát, je stále platný? ChtěI bych kоupit. Děkuji. Poté píše z adresy [email protected] jako Štěpánek Roman: Dobrý den. Je v pořádku, když peníze dostanete na účet dnes, ale kurýr vám zavolá v pondělí. a vy mu řeknete, kdy může přijet na vaši adresu? Jsem z jiného kraje a nemohu přijet osobně. Níže přikládám obrázek, jak to celé funguje, platba přes služby Balíkovna na bankovní účet. Dobře? Potřebuji jen vaše jméno a adresu, abych vše zaregistroval. A připojuje falešný print screen jako že z Balíkovny, jak vše funguje. Na lep jsem mu neskočila, ale tímto varují ostatní!!!!


user picture
Janka 22. 04. 2024

Podvod chválabohu nepřeběhl Ale podvodníků je strašně moc v poslední době :( mailto:[email protected] Použito jméno Ján Kašpar 1) e- mail :Dobrý dеn! Аktuálně? 2) e- mail: Dobrý den. Je v pořádku, když peníze dostanete na účet dnes, ale kurýr vám zavolá zítra a vy mu řeknete, kdy může přijet na vaši adresu? Jsem z jiného kraje a nemohu přijet osobně. Níže přikládám obrázek, jak to celé funguje, platba přes služby Balíkovna na bankovní účet. Dobře? Potřebuji jen vaše telefonní číslo a adresu, abych vše zaregistroval. 3)e-mail: Dávám přednost Balíkovně. V transakci vystupuje jako ručitel. Peníze zaplatím na webových stránkách a peníze jsou připsány na jejich účet. Ve skutečnosti to není vůbec složité. Doručení si organizuji a platím . Po obdržení peněz vás kontaktuje kurýr a domluví si s vámi schůzku.hůzku.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.