Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Podvodník, když něco prodáváte na Sbazaru, tváří se, že chce koupit a nabídne vám, že sjedná kurýra přes Českou. Pak na falešném platebním portálu z vás vytáhne údaje o kartě a i když se pak po obdržení potvrzovacího SMS kódu zdráháte zaplatit podezřelou částku (přece, když prodáváte, nemáte nic platit, ale naopak dostat), ochotně vám nabídne, že napíše na helpdesk České pošty, že to je asi nějaká chyba, ať mu pošlete fotku obrazovky s potvrzovací SMS. Peníze poté stáhne nějaká firma Transfergo s adresou kdesi v Litvě.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Podvedená 4. 12. 2021

Bohužel se mi stalo úplně to samé a i když jsem měla také podezření,na vše měl podvodník odpověď a já si vše dostatečně neprověřila také jsem naletěla.Odešla částka na TRANSFERGO zřejmě do Velké Británie.Řešila jsem to s bankou a podala i trestní oznámení.Musi nás být víc aby se to spojilo.Přišel jste také takovým podlým způsobem o hodně peněz?Nahlašte to také ať se to lumpům nastřádá.


user picture
Podvedená 4. 12. 2021

Já přišla o 1590 co mi sebrali + 200 peněz za blokaci a vydání nové karty.Kartu jsem si blokla ihned co mi docvaklo že jsem udělala takovou totální blbost.Pro mě určitě velký ponaučení do budoucna.


user picture
Neletěl jsem 5. 12. 2021

Ano, nemusím říkat přesnou částku, ale nějaký peníz to byl. Rovněž jsem nahlásil na policii, ale řekli mi, že šance podvodníka dopadnout je mizivá.


user picture
Podvedená 5. 12. 2021

Přesně tak nemusíte zmiňovat o kolik jste přišel,a i mě samozřejmě řekly že šance je malá a že by nás muselo být víc a aby se shodoval aspoň ten účet kam peníze odešly.Oni jinak jak mění ty čísla nebo falešný weby,tak tím jsou hůř odhalení.Pro příště aspoň víme že takové falešné zájemce máme ignorovat.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.