Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
nebyl
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Dobrý den. Sháněla jsem pro mé kočičky nové škrabadlo. Na Marketplace jsem narazila na škrabadlo za 1400, které se mi zamlouvalo. V ten den mi hned odpovídal, říkal, že mu zemřel kocourek a že věci prodávají dál. Chtěl po mně celou platbu, ale domluvila jsem to na zálohu 700 (přesně z tohoto důvodu). Pán mi poslal QR kód a v ten den (o víkendu v neděli) jsem ještě peníze okamžitou platbou zaslala. Napsal, že hned druhý den pošle. Komunikace do té doby byla v pořádku. Je čtvrtek, nemám o něm skoro žádnou zmínku. V úterý ráno psal, že to pošle. Ve středu neodpovídal a dnes mi odepsal až po tom, co jsem narazila na stejný inzerát se stejnými fotkami, který zjišťuju, zda je ten reálný, od kterého ukradl fotky. Napsal mi, že mi peníze vrátí v pondělí. Jelikož mu nevěřím a určitě nikdo jiný také ne, rozhodla jsem se to nahlásit. Nechápu, zda to za těch pár stovek stojí, a ještě si vymýšlet takové příběhy. Doporučuju nešetřit a kupovat vše sám, protože lidem se už věřit absolutně nedá. Já jsem poučena a už si nikdy z Marketplace a podobných stránek asi nic neobjednám.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Michaela Pleyerová 22. 02. 2024

přidal skutečné jméno majitele účtu: Nejspíše Honza Janků k bankovnímu účtu: 1034421334/5500


user picture
Lucie 23. 02. 2024

Dobrý den. I já byla podvedená ale šlo o domečkovou postel. Když nás bude víc, má to smysl! Dnes budu hlásit na Policii.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.