Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
UPOZORNÍ na nekalou praktiku tohoto subjektu. Upozorňuji, že subjekt WEB DATA s.r.o. [email protected] rozesílá formou SPAMu výzvy k úhradě na částku 5990 Kč za prezentaci firem formou dohledatelnosti na stránkách www.www-prezentace.cz. Tyto stránky ale nefungují a prezentaci nelze aktuálně vůbec prohlížet 23.2.2024 Jde zřejmě o nekalou praktiku a pokus o finanční výdělek formou nepozornosti platícího subjektu. Zaplacení platby je dobrovolné, nicméně zaplacením dochází ke zveřejnění prezentace firmy s automatickou roční prolongací. Platba platby je v rozporu s péčí řádného hospodáře. V případě neuhrazení částky prezentace nebude spuštěna a nevznikají tím z Vaší strany žádné závazky. V případě zaplacení se dá očekávat, že Vám vynaložené prostředky nepřinesou v podnikání žádný efektivní přínos a nedopomohou k navýšení tržeb tak, jak to dělají jiné podobné služby. Platba je tak na zvážení každého z Vás. U výzvy k úhradě chybí IČO a DIČ společnosti a jakékoliv telefonní kontakty, což je v obchodním styku zcela nepřípustné. Myslím, že jde pouze o vyhození peněz z okna. Je to ale můj osobní názor, někdo jiný může mít jiný názor. Doporučuji před zaplacením kontaktovat firmu a zeptat se na podrobnosti ohledně této jejich prezentace. A´t si uděláte vlastní obrázek, zda to má a nebo nemá smysl.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
admin 24. 02. 2024

přidal skutečné jméno majitele účtu: Sidero World s.r.o. k bankovnímu účtu: 2701102551/2010


user picture
kAREL 6. 03. 2024

Pozor, dnes jsem to take obdrzel ! je to 3 roky stary scam ktery nekdo ozivil https://www.domacinoviny.cz/web-wwwprezentace-cz-rozesila-faktury-za-neexistujici-reklamu-majitel-podivneho-portalu-celi-jiz-nekolika-exekucim-bydli-na-brnenskem-magistrate/ http://www.pedagogicke.info/2021/10/pozor-novi-katalogovi-smejdi.html


user picture
Josef 6. 03. 2024

Taky jsme dnes dostali výzvu k úhradě, i když jsme si od nich nic neobjednali. Samozřejmě těm podvodníkům nic nezaplatíme. Dobrý den, fakturujeme Vám internetovou prezentaci Vaší firmy pro dohledatelnost na stránkách www.www-prezentace.cz. Platební údaje: číslo účtu: 2701102551 / 2010 vedený u peněžního ústavu FIO Banka a.s. 202400***** částka: 5990 Kč Přiložený doklad je vystaven v souladu se zákonem 235/2004 Sb., zákon o dani z přidané hodnoty. Děkujeme Vám za využívání našich služeb. Věříme, že budete nadále s našimi službami spokojeni. Toto je automaticky generovaný e-mail, proto na něj prosím neodpovídejte. V případě potřeby nás můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailové adresy: [email protected]. Pro úpravu zápisu nebo doplnění údajů nás kontaktujte e-mailem na [email protected]. Zaplacením částky bude zveřejněna prezentace na období jednoho roku s automatickou prolongací. V případě neuhrazení částky prezentace nebude spuštěna a nevznikají tím z Vaší strany žádné závazky. S pozdravem WEB DATA s.r.o. https://www-prezentace.cz


user picture
Josef 6. 03. 2024

přidal/a číslo účtu: 2701102551/2010, email: [email protected]


user picture
Ilona 10. 04. 2024

Taky nám přišlo jen chtějí vyšší částku: 6390Kč. :-)

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.