Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
POPIS PODVODU
Pan Lukáš Pipek (CEO & Founder & Owner & Festival Director & Marketing Manager ve společnosti Czech Design Week - International Design Festival) prodává mobilní telefony a další zboží na webu Aukro.cz, kde vystupuje jako "Fer" (https://aukro.cz/uzivatel/Fer) a také pod svým telefonním číslem na webu Bazos.cz (https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idmail=5509627&idphone=56328&jmeno=Luk%C3%A1%C5%A1+). Od pana Pipka jsem dne 17. 12. 2023 na webu Aukro.cz zakoupil 2x mobilní telefon Xiaomi 12 s tímto popisem: "Prodám použitý, avšak ve stavu nového, Xiaomi 12, 8Gb / 128Gb mobilní telefon je bez záruky." Domů mi dorazily oba telefony, avšak oba s nevratně poškozenými ("vypálenými") AMOLED displeji. Telefony podle všeho stály vystavené na prodejně se zapnutým statickým reklamním sdělením, které se do displejů nevratně "vypálilo". Výměna jednoho displeje by stála 3 490 Kč, což pan Pipek odmítá uhradit, odmítá také zrušení obchodu (vrácení peněz za vrácení telefonů) a také odmítá výměnu telefonů za bezvadné kusy (což mi sám slíbil, když se snažil, abych mu smazal negativní hodnocení na Aukro.cz). V momentě, kdy jsem negativní hodnocení smazal, se zcela odmlčel. Následně jsem komunikoval pouze s webem Aukro.cz, které panu Pipkovi zablokovalo účet, což bohužel trvalo zhruba 2 měsíce. Pan Pipek se také ve snaze o odblokování účtu uchýlil k podvodu, kdy na Aukro.cz poslal falešné potvrzení platby a snažil se tak tvářit, že jsme se vyrovnali. To mu naštěstí neprošlo, jelikož Aukro.cz si u mě tuto informaci ověřilo. Pokud vás pan Pipek také podvedl, neváhejte se o tom zmínit zde a v ideálním případě také na Policii ČR. Sám vím o dalších dvou poškozených, které se mi podařilo kontaktovat. Já osobně jsem celý případ nahlásil na Policii ČR.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:

Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Petr 1. 03. 2024

přidal/a číslo účtu: 2702207611/2010, telefonní číslo: 702009667, email: [email protected]


user picture
David 1. 03. 2024

přidal/a telefonní číslo: 720664224, email: [email protected]


user picture
David 1. 03. 2024

Další zajímavé informace o panu Pipkovi: https://czechdesignweekmidluzipenize.blogspot.com/


user picture
Petr 1. 03. 2024

přidal skutečné jméno majitele účtu: Lukáš Pipek k bankovnímu účtu: 2702207611/2010


user picture
Hynek 2. 03. 2024

Dobrý den, od Pana Pipka jsem si koupil mobilní telefon, vše proběhlo v pořádku, jediné co byl problém že nebyla nabíječka, tu jsem získal také nakonec, každopádně za mě spokojenost. Možná když tam máte v inzerátu bez záruky co píšete že tam bylo tak asi musíte počítat s tím že tam možná všechno 100% nebude fungovat pořád, chtělo by to trochu se nad tím zamyslet. Hynek


user picture
Tonda 2. 03. 2024

Dobrý den, od pana Pipka mám mobilní telefon, ONEPLUS, jsem maximálně spokojený, nikdy nebyl problém, ale co čtu v tom prvním komentáři, tak je dost důležité že bylo v inzerátu uvedeno, MOBILNÍ TELEFON JE BEZ ZÁRUKY! TAK já se omlouvám ale chtělo by to si ještě jednu asi přečíst a uvědomit si co to slovo znamená, koupíte mobilní telefon bez záruky a pak se domáháte vlastně záruky? To fakt nedává smysl, spíš tady hazíte špínu na někoho kdo vám jasně informace sdělil dopředu, já jsem spokojený uživatel. Tonda


user picture
Jirka 2. 03. 2024

Tady se dávají podvody ne že si budete stěžovat u nákupu kde jste jasně věděli že se prodává vše BEZ ZÁRUKY, to je fakt trapný, takové mám opravdu rád, určitě jste vše měli za hubičku ale text BEZ ZÁRUKY ten jste nečetly, ale teď brečíte, opravdu trapný


user picture
Karel 2. 03. 2024

Takže KOUPÍTE POUŽITY MOBILNÍ TELEFON BEZ ZÁRUKY A MÁTE TO TAM I NAPSANÉ, 😁😁 A TEĎ CHCETE ZÁRUKU? VY JSTE ČOVEČE KOMEDIANT, NIKDO VÁS NAVÍC NEPODVEDL, ZBOŽÍ JSTE DOSTAL, TEĎ SE JEN DOPOUŠTÍME NAOPAK VY KŘIVÉHO OBVINĚNÍ TO VÁM ASI NEDOŠLO CO?


user picture
David 3. 03. 2024

Zdravím Vás, Lukáši (Hynku), Lukáši (Tondo), Lukáši (Jirko) a Lukáši (Karle, kterému se zablokoval Caps Lock). Snažíte se to tu uhrát na disociativní poruchu identity? :D Jsou tu hlášené případy, kdy Vám lidé poslali peníze předem a Vy jste se pak zcela odmlčel, pak tu jsou hlášené případy, kdy Vám lidé zaplatili za zboží, které hrubě neodpovídalo popisu v inzerátech, ať už se jednalo o nekompletní zásilku, zcela jiné zboží, či zboží ve výrazně horším stavu, než bylo deklarováno, což je i můj případ. Můžete si sem napsat klidně X dalších pozitivních komentářů, ale těžko tím smažete Vaši vinu ;-) I když uznávám, že je to sice hloupá, ale velice zábavná forma obrany :D Ve všech komentářích se nicméně opíráte o stejnou myšlenku. Z nějakého důvodu si myslíte, že pokud do inzerátu napíšete, že prodáváte zboží bez záruky (a vidíte správně, lze to napsat i bez zapnutého Caps Locku), tak že můžete posílat zboží v jakkoliv špatném stavu, přestože se v inzerátech i v osobní komunikaci zaručujete, že je zboží ve stavu nového. Rád bych Vás tedy vyvedl z omylu, pokud v inzerátu zcela jasně napíšete, že je zboží ve stavu nového (a poté mě o tom ještě jednou před zaplacením ujistíte), tak prostě nemůžete lidem odesílat zboží, které má poškozený displej, nefunkční GPS, nefunkční bluetooth, či vadný příjem mobilního signálu. V takovém případě se jedná zcela jasně o podvod. A to se nebavím o případech, kdy jste si za zboží nechal zaplatit předem na Váš bankovní účet (či na účet Vašeho s.r.o.) a pak jste podvedeným neposlal vůbec nic. Nerad bych také zapomněl na další Vámi podvedené lidi, kteří vytvořili stránku https://czechdesignweekmidluzipenize.blogspot.com. Uvedu Vám svůj konkrétní příklad, třeba to jedna z Vašich mnoha osobností pochopí. Zakoupil jsem si od Vás 2x mobilní telefon Xiaomi 12, každý za 5 890 Kč. Telefony měly být „použité, avšak ve stavu nového a bez záruky“. Pokud by mi tedy dorazily telefony ve Vámi deklarovaném stavu a během pár dnů či třeba hodin používání by se mi na nich něco pokazilo, pak bych neměl nárok na nic, byly totiž bez záruky. Ale jelikož jste mi zcela vědomě poslal telefony s poškozenými displeji (oba měly totožně vypálenou reklamu, což jste prostě nemohl nevědět), spáchal jste podvod a způsobil jste mi škodu 2x 3 490 Kč, což je částka za výměnu displeje. P.S. Zřejmě nejste ta nejostřejší pastelka v penále, pokud si myslíte, že někdo uvěří tomu, že jste všechny ty „obranné“ komentáře nenapsal Vy, Lukáši. Ještě je všechny napsat stejným stylem a zveřejnit je během jednoho dne :D Toto je typ stránky, kterou nepodvedený člověk vůbec nenajde, vůbec by ho totiž nenapadlo takovou stránku hledat, proč by se o to také snažil, když by ho nikdo nepodvedl? Ale věřím, že jste alespoň pobavil příslušníky Policie ČR, kteří budou všechny Vaše podvody řešit :-)


user picture
David 3. 03. 2024

přidal skutečné jméno majitele účtu: Lukáš Pipek k bankovnímu účtu: 2702207611/2010


user picture
Hynek 3. 03. 2024

Dobrý den, rád bych jen podotkl že nejsem nikým ovlivněn, jsem Hynek Pátý, jen tady pane DAVIDE píšete blbosti, co čtu stežujete si na to že si koupíte použity mobilní telefon bez záruky ale přesto chcete záruku, to jste se zbláznil a běžte obtěžovat někam jinam, vždyť KAŽDÝ NORMÁLNÍ ČLOVĚK VÍ CO ZNAMENÁ BEZ ZÁRUKY, PROSTĚ BEZ ZÁRUKY.


user picture
Tonda 3. 03. 2024

Pane Davide, já jsem také reálný člověk, obvinit člověka který vám napsal do inzerátu že vše je bez záruky a vy tady děláte jako by to byl podvodník, tady se řeší když někomu něco neposlal, okradl o lístky,to jsem tady právě řešil, takže asi tak, vy jste vědět že je v inzerátu bez záruky,já nechápu co vlastně chcete :-))


user picture
David 4. 03. 2024

přidal číslo a místo tresního oznámení: KRPS-51057/ČJ-2024-010314 - Policie ČR - Obvodní oddělení Kladno město, 6980,-


user picture
David 23. 03. 2024

přidal/a číslo účtu: 2578288003/5500


user picture
Conf 23. 03. 2024

přidal skutečné jméno majitele účtu: Design Week s.r.o. k bankovnímu účtu: 2578288003/5500


user picture
Darek 24. 03. 2024

Pan Lukáš Pipek je zloděj a podvodník, 2 roky zpět jsem u něho koupil router Vodafone, ale nakonec se zjistilo že router není odkoupený, a je vůbec nepoužitý, takže na vyhození. Po zakoupení pan Písek přestal komunikovat, a vrátit platbu za modem odmítal.


user picture
Petr 27. 03. 2024

Přiložím i svou zkušenost. I mně pán prodal poškozený telefon, přestože v inzerátu tvrdil, že je zánovní bez jakéhokoliv poškození a po telefonu mi tvrdil, že je v záruce a že mi přiloží fakturu. Telefon mi dorazil,, ovšem bez faktury. Telefon měl vypálený displej a nefungovala GPS. Ovšem po vyzvednutí na poště přestal komunikovat a na mé námitky a návrhy na kompenzaci či vrácení nijak nereagoval. Když bylo jasné, že se už neozve, šel jsem na Policii, která mu po mém vyslechnutí zavolala a doporučila mu dohodnout se. Pán tedy souhlasil, že mu telefon mohu vrátit a on mi vrátí peníze, ale namítal, že ho prodával bez záruky, což vzhledem k uvedenému výše nebyla pravda. I kdyby byla, pořád telefon vykazoval vady výrazně se odchylující od popisu. Po zpětném odeslání telefon na poště ležel 2 týdny, ale nakonec si ho poslední den, tedy cca 2 měsíce od doručení, vyzvedl. Pro mě tedy šťastný konec. Kéž by tohle přispělo k lepšímu výsledku i pro ostatní poškozené nebo alespoň k varování dalších potenciálních kupujících.


user picture
Lukáš 2. 04. 2024

Pan PETR mobilní telefon bohužel sice vrátil, věděl že kupuje použity mobilní telefon bez záruky, nevím jak to ještě lépe napsat, ale mobilní telefon měl na kraji prasklé ochranné sklo, trošku odřený také rám, ale ok, ono někdy je dobrý nevěřit všemu co si tady každý napíše protože vše má své pro a proti a každý si chce napsat své. hezký den.


user picture
Lukáš 2. 04. 2024

vyjádření u pana DAVIDA, tento pán také kupoval mobilní telefon bez záruky, nevím jak to ještě líp napsat, bez záruky je bez záruky, při vyšetřování u policie samozřejmě nedošlo k žádnému pochybení, pán dle domluvy kterou uzavřel a s kterou souhlasil dostal kompenzaci, to je vše doložené policii, po nějaké době ale začal vyhrožovat a psát že chce víc, sice do dnešního dne neposlal ani fotku mobilu který má LCD vypálený,ani výrobní číslo které jsem chtěl pro ověření, psaní zpráv od něj že musím vše vyměnit za nové a že musím ihned někam dojet svědčilo samo o sobě, bohužel také pro Aukro je věc uzavřená, účet na Aukro mám otevřený to také pán píše blbosti, s Aukro jsem normálně v komunikaci, ale když vidím kdo si může mobil v dnešní době koupit na Aukro a pomalu chtít nový, ztratil jsem zájem, takže asi tak, někdy je dobrý vědět víc než píše druhá strana.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.